شما در حال مشاهده نسخه موبایل وبلاگ

اِعجــــــــآز قُرآن

هستید، برای مشاهده نسخه اصلی [اینجا] کلیک کنید.

فضیلت و پاداش نگاه به خطوط قرآن در احادیث


فضیلت و پاداش نگاه به خطوط قرآن در احادیث

در احادیث اسلامی برای نگاه به قرآن فضیلت و ثواب بیان شده است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: النّظر فی المصحف من غیر قرائة عبادة؛ نگاه به قرآن، بدون خواندن آن عبادت است.

ابوذر می‌گوید: شنیدم رسول خدا صلی الله علیه و آله پیوسته می‌فرمود: نظر به علی بن ابی‌طالب علیه السلام، نظر به پدر و مادر از روی دلسوزی و رحمت، نظر به کعبه و نظر در قرآن عبادت است.

اسحاق از امام صادق علیه السلام پرسید: من قرآن را حفظم؛ از حفظ بخوانم بهتر است یا نظر در مصحف کنم و بخوانم؟ حضرت فرمودند: از مصحف بخوانی بهتر است. مگر نمی‌دانی که نظرکردن در قرآن عبادت است؟

همچنین رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: تلاوت قرآن بدون نگاه به قرآن، هزار درجه است و تلاوت از روی قرآن تا دوهزار درجه بالا می‌رود.

حدیث 5



اِمام عَلی (ع):
نِگاه کَردَن به قُرآن عِبادَت اَست.


اِطلاعات سورۀ مُبارکه کَهف

سورۀ کَهف

سورۀ کهف
شماره سوره18
تعداد آیات110
تعداد کلمات1579
تعداد حروف6360
محل نزولمکه

فضيلت سوره کهف

ابى بن كعب، از پيامبر گرامى اسلام روايت كرده است كه هر كس اين سوره را بخواند، تا هشت روز از هر فتنه‌ اى آسوده است. اگر در اين هشت روز، دجال ظهور كند، خداوند او را از فتنه وى حفظ كند و هر كس آيه آخر آن «قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ ...» را هنگام رفتن به بستر خواب بخواند، از بستر او نورى بسوى كعبه می درخشد كه در كنار آن فرشتگانى از درگاه خدا برايش طلب رحمت می كنند، تا از خواب برخيزد. اگر در مكه باشد و اين آيه را بخواند، نورى از بستر او به بيت المعمور می تابد، كه در كنار آن فرشتگان برايش طلب رحمت می كنند، تا از خواب برخيزد.

سمرة بن جندب از آن بزرگوار روايت كرده است كه: هر كس ده آيه از سوره كهف از حفظ بخواند، فتنه دجال به او زيانى نمی رساند و هر كس همه سوره را بخواند، داخل بهشت می ‌شود.

سپس فرمود: آيا سوره‌ اى به شما نشان دهم كه وقتى نازل شد، هفتاد هزار فرشته، آن را همراهى كردند و عظمت آنها آسمانها و زمين را فرا گرفته بود؟گفتند:آرى. فرمود: سوره اصحاب کهف است. هر كس در روز جمعه، اين سوره را بخواند، خداوند تا سه روز بعد از روز جمعه ديگر او را می ‌آمرزد و به او نورى می ‌بخشد كه به آسمان می رسد و در فتنه دجال، از خطر محفوظ است.

واقدى به اسناد خود از ابو الدرداء از پيامبر گرامى اسلام روايت كرده است كه: هر كس ده آيه اول سوره كهف را حفظ كند، اگر دجال را درك كند، ضررى نمی ‌بيند. هر كس اواخر سوره كهف را از حفظ كند، در روز قيامت، نورى با اوست.(منبع: دانشنامه اسلامی)

قُرآن، اَصلی تَرین سَنَد اِسلام

قُرآن، اَصلی تَرین سَنَد اِسلام

امام باقر (ع) به شاگردانش فرمود: هنگامی که من مطلبی و حدیثی را برای شما بازگو کردم، از من بپرسید در کجای قرآن است؟ آنگاه پس از گفتاری فرمود: پیامبر(ص) از گفته های بی اساس، تباه نمودن مال و زیاد سوال کردن نهی نمود. یکی از شاگردان پرسید: ای پسر پیامبر! همین هایی که فرمودی، در کجای قرآن است؟ امام باقر(ع) در پاسخ فرمودند: خداوند می فرمایند:« در بسیاری از سخنان درگوشی (و جلسات محرمانه) آنها خیر و سودی نیست، مگر کسی که به این وسیله، امر به کمک دیگران یا کارنیک یا اصلاح درمیان مردم کند.» و نیز می فرمایند: «و اموال خود را که خداوند وسیله قوام زندگی شما قرار داده به دست سفیهان ندهید.»، و « از مسائلی نپرسید که اگر برای شما آشکار گردد شما را ناراحت می کند.» به این ترتیب امام باقر(ع) به ما آموخت که در مسائل مختلف، به قرآن رجوع کنیم و ار آن به عنوان سند اصلی اسلام بهره مند شویم.

زندگی در اقیانوس به جای زمین

اگر زمین مانند اقیانوس ها بود، چه پیش می آمد؟

اگر سطح زمین هم مانند سطح اقیانوس ها یکدست بود واقعا شناسایی مناطقی که دائماً با آنها رفت و آمد داریم مشکل ساز می شد. لذا تنوع سرزمین ها و کوه ها و درّه ها، هر منطقه ای را خاص خود کرده و شناسنامه اختصاصی پیدا کرده است. شما وقتی از هواپیما کوه دماوند را ببینید، می فهمید که در حومۀ تهران قرار دارید؛ از این رو شناسایی منطقه و مقصد موردنظر در روی اقیانوس ها برای انسان بسی مشکل است و لذا باید به قطب نماها یا ستارگان آسمان ها پناه برد. حالا شما حساب کنید که ما نسبت به مقصد خدا و بهشت و سعادت در چه وضع مبهمی قرار داریم که هیچ علامتی برای شناخت راه نداریم. در روی اقیانوس ها لااقل ستارگان به ما کمک می رسانند ولی در راه رسیدن به خداچه علائمی راهنمای ماست؟ این جاست که می فهمیم، پیامبران، امامان و عالمان ربانی راهنما و چراغ راهند و چه نورانی و راه گشایند.

حدیث: از امام صادق روایت شده است که فرمود: ما علاماتیم و رسول الله (ص) نجم است .

اِطلاعات سورۀ مُبارکه اِسراء

سوره اِسراء

سورۀ اسراء
شماره سوره17
تعداد آیات 111
تعداد کلمات1533
تعداد حروف6460
محل نزولمکه

فضیلت تلاوت سوره اِسراء

از امام صادق علیه‌السلام نقل شده است: هر كس سوره بنى‌اسرائیل را در شب‌هاى جمعه بخواند از دنیا نمى‌رود تا این كه قائم آل‌محمد علیه‌السلام را درك كند و از یارانش خواهد بود.

شیخ طوسی تلاوت آن را در شب‌هاى جمعه مستحب مى‌داند. فیروزآبادى نیز از آن حضرت روایت كرده است كه هر كس این سوره را تلاوت كند از دنیا نمى‌رود تا این كه به درجه ابدال و اولیاى خدا برسد. به نظر مى‌رسد این همان روایت پیشین است كه فیروزآبادى به نحوى تفسیر كرده است كه با مبانى فكریش سازگار باشد.

از امام امیرالمومنین علیه‌السلام نیز نقل است كه هر كس سوره سبحان را تلاوت كند از دنیا نمى‌رود تا از میوه‌هاى بهشتى بخورد و از نهرهایش بنوشد و در برابر هر آیه‌اى كه تلاوت مى‌كند نخلى در بهشت برایش مى‌كارند. بى‌تردید دستیابى به چنین ثواب‌هایى مربوط به تلاوتى است كه بااخلاص، تدبر و عمل همراه باشد.(منبع: دانشنامه اسلامی)


اهل ذکر

اهل ذکر

اهل ذکر یک مفهوم وسیعی دارد که همه آگاهان و دانایان را شامل می شود و بر این حقیقت دلالت دارد که هرکس چیزی را نمی داند باید به متخصص مراجعه کند و تقلید جاهل از عالم که یک حکم عقلی است از همین جا سرچشمه می گیرد. بنابر این مصداق اتمّ اهل ذکر، ائمه و اهل بیت خواهند بود که عملا چه بسیار از مشکلات علمی، اعتقادی، سیاسی و اجتماعی اسلام را برای امت روشن ساخته اند و آثار قولی و فعلی آنها برای مردم حجت روشنی است.

اصولا قانون مراجعۀ جاهل به عالم باب علم و دانش را گسترش می دهد. در تمام حوزه ها و دانشگاه ها و مراکز تحصیلی سخن از مراجعۀ جاهلان به عالمان و پرس و جوی ناآگاهان از دانایان است و مسألۀ تخصص در تمام زمینه های علمی، صنعتی و اجتماعی از القائات قرآن کریم است. بنابر این مسلمانان لازم و ضروری است که تمام علوم زمان خود را فراگیرند و در جهت تقویت و اصلاح جامعۀ مسلمین از آن استفاده کنند.

دختران زنده به گور


دختران زنده به گور

اعراب عصر جاهلی، به خاطر سنت ها و تعصبات خاصی که داشتند، وجود دختران را مایۀ دردسر و اسارت آنها در جنگ را ننگ می دانستند؛ لذا پاره ای از قبایل مانند بنی تمیم و هذیل و قیس و بکربن وائل، دختران نوزاد خود را در بدو تولد زنده به گور می کردند. آنها درست بر عکس فرعونیان عمل می کردند که فرعون پسران را در بدو تولد می کشت و دختران را رها می کرد؛ ولی مشرکان دختران را می کشتند و پسران را نگاه می داشتند. گاهی انگیزۀ قتل اولاد، فقر و تنگدستی بود و نمی توانستند آنها را تأمین کنند و لذا آنها را می کشتند و قرآن از این اعمال سخت نهی فرمود که فرزندان خود را از جهت تنگدستی مکشید، ما شما و آنها را روزی می دهیم(انعام/151)

احادیث کرامت دختران

پیامبر فرمودند: چه فرزند خوبی است دختر، هم با محبت است، هم کمک و هم مونس و پاک و پاک کننده. در حدیث دیگری فرمودند: هرکس برای خانوادۀ خود چیزی بخرد، مانند کسی است که به نیازمندان کمک می کند و هنگامی که می خواهد تحفه را تقسیم کند، نخست باید به دختر و بعد به پسران بدهد؛ زیرا هر کس دخترش را شاد کند، گویی از فرزندان اسماعیل را آزاد کرده باشد .

اِطلاعات سورۀ مُبارکه نَحل

سورۀ نَحل

سورۀ نحل
شماره سوره16
تعداد آیات128
تعداد کلمات2840
تعداد حروف7707
محل نزولمکه

فضیلت سوره نَحل

ابى بن كعب، از پيامبر گرامى روايت كرده است كه: هر كس اين سوره را بخواند، خداوند نعمت هايى كه در دنيا به او داده با او حساب نخواهد كرد و اجر او به اندازه كسى است كه: بميرد و وصيتى نيكو از خود بيادگار گذارد و اگر در همان روز يا شبى كه اين سوره را خوانده بميرد، اجر او مانند كسى است كه با وصيت نيكو و پسنديده از دنيا رفته است.

محمد بن مسلم از امام باقر علیه السلام روايت كند كه: هر كس سوره نحل را در هر ماه بخواند، در دنيا زيان نبيند و هفتاد نوع بلا - كه آسانترين آنها جنون و جذام و پيسى است - از او دور خواهد شد و جاى او در بهشت عدن است كه در وسط بهشت‌هاى ديگر قرار دارد. (منبع: دانشنامه اسلامی)

زیتون، خرما و انگور


زیتون، خرما و انگور

« یُنبِتُ لَکُم بِهِ الزَّرعَ وَ الزَّیتُونَ والنَّخیلَ والاَعنابَ وَ مِن کُلِّ الثَمَراتِ .....»

در آیه 10 سوره نحل، از این سه محصول نام برده شده است. در علوم تغذیه دربارۀ آثار این خوردنی ها مطالبی آمده است که قابل توجه است. روغن زیتون کالری حرارتی بسیاری دارد؛ برای رفع عوارض کلیه ها و سنگ های صفراوی و قولنج های کلیوی و کبدی، بسیار مؤثر است. گفته اند در خرما کلسیم وجود دارد که برای استحکام استخوان هاست. خرما دارای فسفر برای تقویت مفز و رفع ضعف اعصاب است. همچنین خرما از سرطان جلوگیری می کند؛ از این رو مناطقی که خرما بیشتر می خورند، کمتر مبتلا به سرطان می شوند. قند فراوانی که در خرما وجود دارد، حتی به مبتلایان بیماری قند نیز ضرر نمی رساند. درباره انگور گفته اند که ضد سم و برای تصفیه خون و دفع رماتیسم و نقرس اثر دارد .

12345
last